За опасностите от  газираните напитки е казано много. Основният акцент е върху захарта

...
За опасностите от  газираните напитки е казано много. Основният акцент е върху захарта
Коментари Харесай

Всяка глътка от тази напитка е още една крачка към смъртта! Има над какво да се замислим:

За заплахите от  газираните питиета е казано много. Основният акцент е върху захарта, съдържаща се в тях в огромни количества. Газираното води до затлъстяване и проблеми с метаболизма  - това не е загадка. Може би по тази причина предприемчиви производителите на газирани питиета са решили да се отърват от захарта и да я заменят с  подсладители? Смятате ли, че са ни създали положително? Разбира се, че не! Ефектът върху тялото ни от всички тези други възможности към момента не е напълно обяснен, само че за аспартама  е известно задоволително.

Американски учени от 10-тина години се пробват да схванат въздействието на аспартама върху човешкото здраве. Проведен е опит с 60 хиляди участници, които постоянно пиели газирани питиета с този подсладител. В интерес на истината би трябвало да се каже, че аспартамът не съдържа никакви калории.

 

Но това е " обезщетено " в задоволителна доза от различен факт - той е толкоз сладостен, че елементарната захар спрямо него наподобява като почтено човешко създание. Аспартамът е 20 пъти по-сладък от захарта!

Резултатите, получени от учените, не са се харесали никому. Те се сблъскали с такива сериозни болести при пациентите, че не се забавили да споделят своите " открития " със света. Хората, които пиели по 2 кутийки газирано с аспартам на ден, били в смъртна заплаха. По-често от другите те изпитвали:
тежко главоболие ;коремни болки ;виене на свят ;постоянна болежка в мускулите и ставите.
В допълнение, настъпила смяна в персоналните качества - хората станали  нападателни, нараснало се нивото на тревога, появила се хиперактивност, имало сериозна заплаха от депресивни положения. Трябва да прибавим, че при тях се увеличил с 30% риска от сърдечно-съдови болести, както и 2 пъти % на смъртните случаи вследствие на сърдечен припадък. Учените обърнали внимание на обстоятелството, че започнали да се появяват по-често такива болести като лупус, болест на Алцхаймер и даже амиотрофична латерална склероза, която се счита за рядко заболяване.

Това е същинското лице на аспартама, който методично предизвиква непоправими вреди на вашето здраве, прониква в тялото с всяка капка от вкусните газирани питиета. Американските учени не са били в положение да отговорят само на един въпрос - за какво европейските откриватели в никакъв случай не са показали ужасното въздействие върху човешкия организъм на един от най-популярните подсладители в света?

 

 За Жената.БГ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР